Catatan

Kelebihan dan Kebaikan ESP Shaklee

Korang dah kenal ke ESP Energy Soy Protien Shaklee ni? Okay, baik lah hari ini kita nak berkongsi tentang Kebaikan dan kelebihan ESP Shaklee ini kepada kita semua. Kebaikan Energy Soy Protien ESP Shaklee     1)  Sebenarnya protien ESP berasaskan gdari tumbuhan, yang mana soya itu non gmo tidak di ubah secara genetik di bawah program Pengekalan identiti. Ianya adalah soya yang asli original, tidak mengandungi bahan kimia untuk ubahnya menjadi lebih besar atau menyedapkan rasa dan sebagainya. Kelebihan ESP Shaklee untuk tenaga    1)   Antara kelebihan ESP Shaklee ini adalah membantu  membekalkan tenaga dan stamina sepanjang hari tanpa ada rasa kelesuan disebabkan aktiviti seharian.  2)  Sesetengah orang itu dia tidak dapat bertahan lama tenaga dan stamina untuk kekal aktif dan lancar dalam melakukan kegiatan harian.  3) Pengambilan  protien soya ESP Shaklee yang datang dari tumbuhan mampu Mengekalkan stamina dan tenaga korang sepanjang hari.   Antara lainnya Kebaikan ESP Shaklee ini ada…

Bagaimana ESP Shaklee Cantikan Kulit

Imej
Ada orang tanya betul ke yang ESP Shaklee cantikkan kulit??? Jawapannya betul minum ESP ni untuk cantikkan kulit, malah kulit lebih cerah berseri tidak kusam tau. Lelaki atau perempuan memang sedia tahu nak jaga kecantikan kulit, kerana ia boleh mempengaruhi self image seseorang menjadi lebih postif atau sebaliknya dan self confident .Sebenarnya kulit cantik dengan ESP ini boleh membantu dari kesihatan dalaman kerana kandungan Protien soya non gmo dalam ESP itu adalah protien soya yang membantu dan mengantikan sel sel kulit yang rosak di sebabkan aktiviti radikal bebas. Memang betul lah jika ada yang berkongsi pengalaman mengamalkan ESP Shaklee untuk kulit cantik. Bagaimana protien soya non gmo ini boleh membantu mendapatkan kulit yang cantik? begini, protien soya itu bertindak membantu menggalakkan pertumbuhan sel sel untuk membina kulit cantik dengan ESP Shaklee yang sihat cantik. Isoflavon yang ada di dalam protien soya itu adalah sebatian semulajadi yang ada kaitannya dengan kuli…

Pengedar Shaklee Alor Setar

Imej
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Hari ini saya ingin memperkenalkan diri saya, nama Wan Fatimah, saya dikenali dengan nama samaran dalam keluarga, fetty nama simple ada sejarahnya ni. hihi.Sejarah terjadinya Pengedar Shaklee Alor Setar. Sebenarnya saya menyertai keahlian Shaklee ini sejak dari tahun 2014,Kenal Shaklee melalui Pengedar Shaklee Pulau Pinang, sempena anniversari perkahwinan saya yang pertama, saya mengambil keputusan itu adalah untuk mencuba set kesuburan dan juga masalah jerawat. Di situ lah titik tolak permulaan penglibatan saya dalam Shaklee, selepas mengamalkan vitamin Shaklee selama 2 tahun saya melihat dan merasai kebaikannya sangat baik dan sihat. Alhamdulilah saya mengandung rezeki pemberian dari Allah asbab jadi Pengedar Shaklee Alor Setar. Di sebabkan itu juga saya mahu berkongsi kebaikan produk Shaklee dengan semua orang. Bergiat aktif sebagai Pengedar Shaklee Alor Setar di media sosial Facebook dan Instagram. Stokis Shaklee sebenarny…

Sejarah ambil Suplement

Zaman remaja sekolah dulu Mak beli kan suplement EPO di farmasi , kerana  period yang berpanjangan supaya lebih teratur. bila dah belajar kolej   kerap beli suplement vitamin B Com di farmasi jugak sebab beli sebab nak bertenaga dan fokus semasa pengajian  dalam kuliah bila belajar di kolej. bila masuk universiti masih amalkan suplement vitamin yang ini dah lupa jenis vitamin apa ambil, tetapi beli di farmasi. bila mula dah bekerja di Kuala Lumpur maka semakin kerap aku  beli  suplement EPO di farmasi untuk masalah kulit yang sensitif jerawat, kering dan kusamsekarang dah kahwin dan bekerja sebagai suri rumah pun aku ambil suplement vitamin tetapi  memilih  suplement vitamin Shaklee dari 2014 sampai sekarang, dalam peti ais tersusun banyak botol   suplement vitamin shaklee.sebab dan kenal suplement Shaklee bermula dengan masalah jerawat dan terus jadi membership shaklee dengan pembelian set kesuburan,  konsisten amalkan  ESP, GLA Complex, vitamin C dan alfafa complex.Alhamdulilah  sel…

Set Menyusu Shaklee

🍀 Set Menyusu Shaklee 🍀🍼ibu ibu diluar sana pasti teruja untuk menyusukan bayinya secara ekslusif selama 2 tahun. 🍼besar pahala seorang ibu menyusu kan bayinya yang sedang kelaparan. menyusukan bayinya sehingga kenyang. 🍼sebahagian ibu yang rezekinya banyak susu nya tanpa perlu mengambil sebarang suplement. 🍼namun ada juga ibu yang perlukan suplement untuk menghasilkan susunya lebih meriah dan berkhasiat 🍼ibu ibu semua perlu faham konsep demand and supply. 🍼rangsangan dan kekerapan ibu menyusukan bayi 2 jam sekali atau lebih kerap membantu menghasilkan susu. banyak permintaan maka adalah susunya. 🍼dengan adanya set menyusu shaklee ini membantu para ibu untuk memperolehi susu lebih meriah, pekat berkhasiat dan berkualiti. 🍼membantu ibu lebih sihat bertenaga tiada lesu untuk memberikan penyusuan kepada bayi tanpa rasa lesu letih dan stress.
membantu ibu dan bayi lebih sihat dan sama perolehi manfaatnya. Cadangan Set Menyusu Shaklee 1. Basic /Asas
      ✅  ESP
      ✅  Alfafa…

Vitamin Ibu Hamil

Detik perasaan yang hadir setelah saya di sahkan hamil.Perasaan rasa terkejut,  tidak percaya, tiada kata nak di ungkap hanya kalimah Alhamdulilah Alhamdulilah saya sebut. Dua tahun penantian, Alhamdulilah saya berpeluang merasa perasaan hamil ini. Sepanjang kehamilan saya dan sebelum hamil saya mengamalkan vitamin
*B Complex Shaklee*  dan juga Vitamin C, Vita Lea, ESP Shaklee.Sepanjang awal kehamilan atau trimester pertama alahan saya muntah muntah tu pada kadar biasa sahaja. Yang sangat terkesan saya tidak dapat menelan nasi. Rasa itu hanya Allah yang tahu.  Kebetulan pulak awal kehamilan saya tu jatuh pada bulan ramadhan. Memang perlukan tenaga dan memastikan saya dapat segala nutrient untuk kesihatan saya dan perkembangan bayi pada peringkat awal. Jadi saya teruskan dengan Pengambilan vitamin ibu hamil.
Sepanjang check up bacaan HB saya sangat cantik. Kondisi kulit wajah pada pertengahan hamil kulit lebih sihat dan berseri. Prenatal vitamin membantu Mengekalkan kesihatan yang baik…

Cara Hilangkan Jerawat dengan Cara Selamat

Imej
Selamat petang semua. Kita semua akan terdetik rasa tidak senang duduk. Jika ada kelibat jerawat pada muka. Risau yang amat memikirkan cara hilangkan jerawat dengan berkesan dan selamat. Saya juga pernah mengalami jerawat di muka. Kulit kering dan kusam yang menyebabkan tona tidak sekata. Biasanya saya akan sentiasa membersihkan muka dengan pencuci yang bersesuaian dengan jenis kulit. Selepas itu saya akan wapkan muka supaya liang roma menjadi besar senang untuk saya membuang jerawat whitehead. Kulit akan rasa dan segar. Disamping itu juga saya ada mengamalkan pemakanan suplemen tambahan. Rawat dari dalam untuk kesan yang lebih baik walaupun agak mengambil masa yang lama. Tetapi saya konsisten mengamalkan vitamin C dan ESP dari Shaklee. Cara hilangkan jerawat dengan lebih berkesan selamat adalah dengan pengambilan vitamin C dan ESP Shaklee dengan cara selamat dan berkesan.Sebab saya, kenapa saya memilih Vitamin C dan ESP Shaklee. ini adalah kerana kandungan soya  non gmo dalam ESP sel…