Catatan

Tunjukkan catatan dari 2014

Set Kurus Shaklee

Imej
Berat badan seimbang dan ideal menjadi impian kepada mereka yang ingin mengalami  berat badan yang berlebihan.Saya juga mempunyai hasrat yang sama untuk mengembalikan berat badan yang seimbang dan ideal.Saya dan suami mengambil Set Kurus Shaklee Ekonomi Lecithin dan Herba Lax.Pengalaman selama 2 minggu mengambil Set Kurus Shaklee ini, berat badan saya telah berkurangan sebanyak 3 kg..saya sangat gembira dan teruja, badan pun rasa sangat ringan.Fungsi Lecithin adalah agen bakar lemak.. atau kita panggil  agen pengemulsi lemak, membakar lemak lemak yang lama termendap, melekat kat badan...jadi inilah fungsi lecithinFungsi Herba Lax adalah bertindak sebagai agen yang mengangkut lemak, keluar melalui sistem pembuangan bertindak sebagai agen pelawas yang lembut.Set Kurus Ekonomi Shaklee ini terdiri daripada Lecithin dan Herba Lax.Set ini mampu milik oleh setiap individu..Berat badan unggul kesihatan terjaga.Berminat boleh Hubungi sayaFatimah
019 2275401
Telegram/ whats appBlog: http:// wa…

KEISTIMEWAAN VIVIX SHAKLEE

Imej
Vivix keluaran Shaklee banyak kegunaannya terutama sekali kepada mereka yang peka dengan kesihatan dan untuk kecantikan diri.

Ajaibnya vivix ini kerana kandungannya daripada Resveratrol  banyak terdapat di dalam kulit anggur merah juga merupakan sebatian polyphenol yang terdiri daripada tumbuhan. Jom kita kenali Vivix Shaklee ini,  Resveratrol adalah terdiri daripada polyganum, cuspidatum sejenis tumbuhan herba yang tinggi dan lebat. 
Jika dulu resveratrol ini digunakan oleh masyarakat cina sebagai anti tumor. Kenapa Vivix Shaklee ini sangat best apabila mengambilnya untuk kecantikan dan kesihatan..??? Jawapanya adalah Resveratrol dalam Vivix ini sangat tinggi potensi ketulenannya. selain itu juga, cara pengekstrakkan Vivix Shaklee ini membolehkan ekstrak diambil pada ketulenan yang paling tinggi.
Kajian telah dilakukan dan mendapati bahawa ketulenan mempengaruhi keberkesanan. Jika dilihat, Resveratrol Vivix ini adalah paling tulen  sehingga mencecah 98% tahap ketulenan Vivix ini. Oleh ker…

Ostematrix dan Ibuku

Imej
Perkongsian ini adalah daripada pengalaman sendiri.. Ketika waktu saya pulang ke kampung pada awal ramadhan berkebetulan durian di kebun banyak yang dah masak gugur. Buah durian juga  sebahagian menu juadah untuk berbuka dan sahur heheeh dahsyat ...rasa durian segar dari kebun lazat sangat. Apa yang saya nak kongsi di sini bukan tentang durian tapi tentang testimoni pengalaman ibu saya mengambil Ostematrix untuk kekuatantulangnya memandangkan ibu saya tidak suka minum susu. Ibu saya mengambil 2 biji ostematrix sebelum tidur,  awal pagi masa bersahur, ibu memberitahu saya  setelah ibu bangun dari tidur badannya rasa ringan, tidur yang nyenyak dan mudah bangun tidur terutama bangun untuk bersahur. Saya rasa sangat gembira sebab dapat membantu ibu saya dengan menghadiahkan ostematrix kepada ibu saya. Kesihatan ibu sangat berharga.




Setiap pagi ibu saya ke kebun untuk memunggut durian. Ibu saya kekal bertenaga masalah lenguh badan berkurangan dengan pengambilan ostematrix. Bayangkan sekira…

Kulit Berseri dengan Vitamin C Shaklee

Imej
Setelah sekian lama saya tidak pulang ke kampung halaman, jadi saya dan suami mengambil keputusan untuk menyambut awal Ramadhan di Kelantan bersama dengan keluarga tersayang.

Ternyata kepulangan saya ke kampung ini sebenarnya ada yang memerhati perubahan saya, perubahan apakah??? apakah??. ayat: 'Kulit Cik Tie napok ok doh'. 'parut jerawat muko cik tie pun tak do doh '  saya tersengih tanda gembira dan bersyukur. Jika sebelum ini kulit wajah saya kering dan berparut kerana parut jerawat kehitaman, kulit wajah kering hingga satu tahap mengelupas, kusam tidak bermaya.

Kini setelah mengamalkan pengambilan vitamin C Shaklee sejak februari 2014 sehingga jun 2014 ternyata kulit wajah saya berseri, kulit tidak lagi kusam, parut di wajah menjadi pudar menjadikan nya lebih berseri dan sihat. 

Sebotol Vitamin C Shaklee mengandungi 180 biji boleh bertahan sehingga 4 bulan dengan hanya menelan 1 biji sehari. Vitamin C Shaklee ini membantu mengekalkan tahap kolagen dalam badan kita,me…

Ramadhan dan Performance Drink Shaklee

Imej
Assalamualaikum semua, apa khabar? Ramadhan saya  kali ini berbeza dari sebelum ini, pengalaman berpuasa dengan Shaklee hehehe...pada awal Ramadhan saya menyambut awal Ramadhan bersama dengan keluarga yang disayangi di kampung halaman sendiri.. Kelantan.. ye Kelate.
Suasana Ramadhan di Kelantan boleh dirasai perbezaannya kerana peluang meluangkan masa berbuka dan bersahur bersama dengan ahli keluarga tercinta, ternyata perasaan hati memang rasa seronok gembira dan bersyukur.
Alkisahnya, saya mencuba Performance Drink Shaklee Natural Orange sebagai minum tenaga saya sewaktu berbuka puasa, seteguk rasa boleh dirasai kesegaran rasa Performance Drink Shaklee ini, rasa masam masam orange boleh menghilangkan rasa tidak sedap mulut, kelegaan dan kesegaran.
Cuaca Panas Ramadhan di Kelantan boleh saya hadapi alhamdulilah setelah setelah mengambil Performance Drink Shaklee rasa bertenaga hilang haus. Minuman Perfomance Drink Shaklee ini sebenarnya telah terbukti secara klinikalnya membantu menyoko…

Mighty 3 Gem, Cergas Bertenaga dalam Bulan Ramadhan

Imej
Assalamualaikum, semua.. kepada muslimin dan muslimat terima kasih kerana singgah ke blog saya... Ramadhan bakal menjelma hanya beberapa hari lagi.. sungguh tidak sabar untuk menyambut Ramadhan,, Semoga Allah panjangkan usia kita agar dapat merebut kebaikan dan ganjaran dalam bulan ramadhan..Ramdahan kali ini biarlah berbeza dari sebelum ini.
Saya ingin membantu anda semua agar lebih bertenaga dan cergas dalam menjalani ibadah di dalam bulan Ramadhan. Supaya kekal bertenaga dan aktif dengan Mighty 3 Gem dari Shaklee ini.
Bagaimanakah Mighty 3 Gem ini dapat membantu?
Kerana mighty 3 gem ini terdiri daripada Energy Soy Protien ESP, Performance Drink dan Mealshake. setiapnya berfungsi dengan tersendiri terhadap kecerdasan dan kesihatan badan kita. Pengambilan mighty 3 gem ini menjanjikan anda dan seisi keluarga kekal bertenaga aktif dalam menjalani ibadah puasa  sepanjang bulan Ramadhan dengan izin Allah.

Energy Soy Protien: ESP
1. Sumber protien biologi yang berasaskan tumbuhan semulajadi, r…

COQ Health Plus Shaklee untuk Jantung sihat

Imej
Berminat hubungi saya untuk keterangan dan konsultasi percuma
 Fatimah (019-2275401) Call / sms / whats app / telegram 
 Blog : http:// wafawayu.blogspot.com
Sila LIKE FB Page: Fatimah suplement kesihatan dan kecantikan
 email: fetty276@gmail.com

 **** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh, atau mencegah sebarang jenis penyakit.

OmegaGuard Shaklee untuk kesihatan

Imej
Bersama melindungi jantung kita

OmegaGuard baik untuk semua peringkat kanak kanak, dewasa dan Warga emas samada lelaki atau wanita boleh mengambilnya sebagai suplement untuk kesihatan.
OmegaGuard ini membekalkan asid lemak iaitu Omega-3 EPA, DHA dan ALA yang berpotensi ultrtulen dengan spketrum sepenuh bergred farmaseutikal.

OmegaGuard membantu kita mencegah dan mengurangkan risiko penyakit jantung. Satu penyelidikan di buat dengan pengambilan Omega 3 ini membantu mengurangkan risiko sakit jantung, ini kerana paras asid lemak omega 3 yang tinggu dapat memberbaiki kesihatan kardiovaskular dan membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal, juga bertindak memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi fungsi sendi.




OmegaGuard sangat sesuai untuk
Warga Emas
Pesakit Jantung

Wanita

Wanita yang telah melahirkan anak

 Pesakit darah tinggi

 Orang yang selalu lupa

 Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas

 Pelajar

Ibu menyusu

 Ibu Hamil

 Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang ba…

Senaman Bakar Lemak Pantas

Imej
Beberapa senaman yang mudah untuk di lakukan, 4 gerakan mesti cuba. untuk meningkatkan kadar metabolisme badan dan membakar lemak lemak. Gerakan ini membakar kalori lebih banyak berbanding senaman kardio dalam jangka masa yang lama.





Langkah 3: Giant Jump
a. Berdiri dan buka kaki selebar pinggul. Bengkokkan kedua dua siku dan tangan di hadapan dada.
b. Lompat dengan keadaan tangan ke atas sambil kaki dibuka
c.Mendaratlah dengan lembut sambil merendahkan badan ke posisi squat dan jari menyentuh lantai kembali posisi awal. 



Lecithin Shaklee untuk Kurus dan sihat

Imej
wah..rupanya banyak kelebihan dan kebaikan lecithin ni..kesihatan, kecantikan untuk kuruskan badan pun booleh..boleh la membuat pesanan dengan saya. kos penghantaran semenanjung hanya tambah RM10 sahaja. dan untuk Sabah dan Sarawak RM20.


Berminat hubungi saya untuk keterangan dan konsultasi percuma   Fatimah (019-2275401) Call / sms / whats app / telegram   Blog : wafawayu.blogspot.com   FB Page: Fatimah suplemen kesihatan dan kecantikan  email: fetty276@gmail.com 
 **** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh, atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Vitamin E Complex Shaklee

Imej
Harga: RM149 Size: 120 biji ( Tahan 4 Bulan)
Vitamin E Complex Shaklee dengan ekstrak biji anggur untuk kesihatan jantung, kolon, otak, prostat dan sistem imun, sesuai untuk lelaki dan perempuan yang menjaga kesihatan dan kecantikan.
Vitamin E ini sejenis antioksida yang kuat dan larut dalam lemak yang bertindak menyokong untuk kesihatan jantung , otak, prostat juga membantu meningkatkan fungsi peparu, kolon termasuk juga sistem imun.
kajian telah dijalankan oleh sekumpulan penyelidik di Universiti Tufts menunjukkan bahawa pengambilan vitamin E berupaya meningkatkan fungsi imun kepada warga emas.

Sangatlah sesuai dan perlu untuk mereka yang mahukan kesihatan dan kecantikannya terjaga, memudarkan parut jerawat, asma, sesuai untuk kulit yang terkena sunburn, mampu memberikan kesihatan yang baik kepada suami isteri untuk kesuburan. Disamping itu, peranan vitamin E ini mampu meningkatkan dan mengawal atur tahap vitamin dalam badan pengalak sistem imun. Mengalakkan sistem peredaran darah dan me…